Home Këshilla të ndryshme Pse duhani na mban te dobet?

Pse duhani na mban te dobet?

Janë të shumtë ata duhanxhinj që thonë se nuk e lënë duhanin për shkak se kanë frikë që do të shtojnë në peshë. 
Shkencëtarët amerikanë kanë zbuluar mënyrën sesi nikotina zvogëlon apetitin, gjë që, një ditë, do të mund të ndihmonte në largimin e mbipeshës. 
Duhanxhinjtë, marrë në përgjithësi, janë më të dobët (kanë më pak kile) sesa njerëzit që nuk pinë duhan, kurse studimi i bërë në Universitetin “Yale” tregon sesi nikotina aktivizon neuronet e caktuara në pjesën e trurit që quhet hipotalamus.
Këto neurone më pas “mashtrojnë” trurin se ka marrë sasi të mjaftueshme të ushqimit, gjë që shpjegon faktin pse duhanxhinjtë kanë një apetit më të vogël, thotë autorja e studimit, Marina Picciotto, profesoreshë e neurobiologjisë dhe farmakologjisë në “Yale”.
Por, këto nuk janë neuronet e njëjta të cilat janë përgjegjëse për vartësi nga nikotina. “Janë të shumtë ata duhanxhinj që thonë se nuk e lënë duhanin për shkak se kanë frikë që do të shtojnë në peshë. Për këtë shkak, ne duam që t’u ndihmojmë njerëzve që të mos shtojnë në peshë pasi që të heqin dorë nga pirja e duhanit, si dhe shpresojmë t’u ndihmojmë njerëzve që të largojnë kilet e tepërta, shpjegon Picciotto

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...