Home Shëndetësi Pse duhet të konsumoni më shumë mollë?

Pse duhet të konsumoni më shumë mollë?

mollëtE mbani mënd shprehjen e famshme “Një mollë në ditë mban doktorin larg?”

Kjo shprehje është shumë e vërtetë pasi janë  të padiskutueshme efektet pozitive të këtij fruti. Madje që në lashtësi është vënë re, domosdoshmëria e organizmit për mollët e kuqe dhe jeshile.

Ky frut pastron veshkat, shëron çrregullimet në aparatin tretës. Dhe përdorimi i mollës jeshile bën të mundur edhe rënien nga pesha, për të gjithë fanatikët e pamjes estetike.

Mollët mund ti përdorim për shumë gjëra duke filluar nga maskat e pafundme për lëkurën, ky frut është një ndihmës i madh për të gjithë fanatikët e estetikës, ndihmon shumë në tretje gjithashtu.

Vetitë natyrore te acidit në mollë ndihmojë për të mbajtur të pastër dhëmbët dhe fryma juaj mban erë të mirë.

Kur ju hani mollë, fibra të pastron dhëmbët, ndërsa vetite antivirale e frutave mbajne bakteret dhe viruset larg.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...