Pse femrat flasin me pak kur jane te rrethuara nga meshkujt ?

Nje studim i realizuar ne univerisitetet e Birmingham dhe te Princeton ka treguar qe kur femrat jane me pak ne nje grup, ato nuk flasin shume.

Ky studim eshte I publikuar ne American Science Revue, dhe nxjerr ne drite faktin qe femrat guxojne me pak te marrin fjalen ne grupet ku ato jane shume. “ Femrat kane dicka unike dhe te rendesishme per te sjell ne diskutimin ne grup .

Por kjo e fundit fillon te zhduket ne disa raste” , thote Chris Karpowitz, autori kryesore . Ate qe gjykojne me mire femrat jane vendimet e marre ne grup.

Ne komisionin shkollore, ne keshillin administrativ, ne komitet, femrat jane shpesh ne minoritet” shpjegon Tali Mendelberg I Princeton, bashkeautore I studimit. “ Grupi perdore shpesh voten e shumices per te marre disa vendime. Kjo e fundit eshte e konsideruar ilegale ne fushen e kohes dhenien e fjales per femrat.

Ato jane te konsideruara me pak te rendesisihme per tu konsultuar dhe per tu konsideruar, te rendesishme ose qe ajo qe thojne vlen per grupin”
Per te mberritur ne kete rezultat, studiuesit kane realizuar disa atelie , ku ato organizojne disa “grupe” prej 5 personash, qe te diskutojne per nje problem. “ Kur femrat morren pjese ne debat, ato sollen disa perspektiva unike dhe te rendesishme per diskutimin”./ikub/