Home Këshilla të ndryshme Pse jemi të uritur në mbrëmje?

Pse jemi të uritur në mbrëmje?

Sa herë keni filluar një dietë, por keni hequr dorë nga ajo në mbrëmje dhe i jeni dorëzuar kënaqësive me ushqime kalorike? Studimi i ri sqaron pse ndodh një gjë e tillë.

Deri në darkë, ushqimi të cilin e hani është për rreth 16 për qind i pashëndetshëm, sesa ai që hani për kafjall, ndërsa çdo orë gjatë ditës hani rreth 1.7 për qind ushqim më pak të shëndetshëm.

Studimi, të cilin e ka bërë ueb faqja ‘Massive Health’ ka përdorur një aplikacion përmes të cilit të anketuarit kanë dërguar fotografi të shujtave të tyre me qëllim që të konsumohet ushqim i shëndetshëm, duke filluar pas mesit të ditës. Këtë fenomen, mendojnë ekspertët, sigurisht e shkakton hormoni i urisë, grelini, i cili shpejt mblidhet nëse kaloni shujtat, konsumoni ushqim me pak kalori, ose kur ushtroni në mënyrë intensive.

Gjasat më të mëdha që të hani më shumë në mbrëmje janë nëse e keni kapërcyer drekën, gjë që është dëshmuar në studime të shumta. Megjithatë, e njëjta gjë do të ndodhë edhe me personat, të cilët në mëngjes konsumojnë sasi të mëdha të sheqerit dhe karbohidrateve.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ja pse nuk duhet të hani banane me stomakun bosh

Shpesh në mëngjes që të mos dalim me stomakun bosh nga shtëpia, marrim një banane, që na tingëllon si opsioni i përsosur. Është e shëndetshme, ushqyese dhe do të japë energji, që për mëngjes është shumë e nevojshme. Mirëpo, sipas nutricionistëve, çuditërisht, banania është një nga ushqimet më të këqija për t’u konsumuar për vaktin e mëngjesit. Pavarësisht se përmbajnë kalium,...