Home Këshilla për Prindër Këshilla për shtatëzëna Pse ju shkelmon foshnja në bark?

Pse ju shkelmon foshnja në bark?

Pse ju shkelmon foshnja në bark?Mësoni arsyet pse ju shkelmon foshnja juaj në bark.Goditja e bebes gjatë shtatzënisë tregon shëndetin e mirë të bebes, zhvillimin dhe aktivitetin e tyre.

Bebja reagon menjëherë ndaj ndryshimeve në ambient, sidomos kur dëgjon tinguj të jashtëm.

Kur nënat e ardhshme shtrihen në anën e majtë, goditja e bebes në bark bëhet më e fortë, për shkak se shton qarkullimin e gjakut në fetus.

Gjithashtu nënat mund të presin goditje më të shumta pas ushqimit.

Numri i vogël i goditjeve mund të tregojë për shëndet të dobët të bebes dhe sasisë së pamjaftueshme të oksigjenit.

Nëse zvogëlohet numri i goditje pas 36 javësh, atëherë kjo është normale.

Kur shkelmimet janë të rralla, nuk do të thotë se diçka nuk është në rregull, sepse ndoshta bebja pushon në mitër për 40-50 minuta.

Në shtatzëninë e parë, goditjet paraqiten në mes të javëve 16 dhe 25 të shtatzënisë, ndërsa në shtatzëninë e dytë, në javën e 25-të.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...