Home Këshilla të ndryshme Pse na skuqen sytë?

Pse na skuqen sytë?

Pse na skuqen sytë?Ndonjëherë sytë na skuqen na dhembin dhe na kruhen shumë. Simptoma të tjera të konjunktivitit janë loti i shpeshtë në sy dhe sklepa të ngjitshëm. Shumë persona vrasim mendjen cili është shkaku i kësaj gjendjeje irrituese, pa e ditur se janë shumë nxitës.

Jason Yosar, nga universiteti i Queensland, shpjegon format e ndryshme dhe si mund t’ju ngjitet.

Konjunktiviti është një sëmundje e syrit që është përfolur që në antikitet. Okulistët e lashtë romakë, në recetat e tyre përfshiheshin sëmundje me uthull për trajtim, shkruan tvklan, përcjellë Klan Kosova.Megjithëse kurat kanë ndryshuar gjatë viteve, sëmundja jo.

Konjunktivitit është një sëmundje që prek membranën e tejdukshme të syrit. Duhet të jeni të kujdesshëm ndaj pluhurave dhe solucioneve që i hidhen pishinave dhe larja e syve është e rëndësishme gjithashtu.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Lënia e cigares/ Kur mungesës së vullnetit i vjen në ndihmë teknologjia

Kudo dëgjojmë të flitet mbi dëmet që shkakton pirja e cigares. Por a është e lehtë të hiqet dorë nga ky zakon? Autoritetet shëndetësore në mbarë botën apelojnë për lënien cigares si një mënyrë për mbrojtjen e shëndetit. Në 2019, pak gjëra kanë mbetur pa u shpikur. Disa me qëllimin e zhvillimit të stileve tona të jetës, disa me qëllimin...