Pse ndryshon epshi seksual tek femrat?

Në çdo moshë kur femrat shijojnë një dëshirë dhe epsh seksual të shëndetshëm, (kini parasysh popullaritetin e serialit Seks&The City) ngritjet dhe uljet e dëshirës seksuale tek to kanë mbetur akoma një mister.

Studiuesit po zbulojnë se, ekspertët e seksit Masters dhe Johnson kishin gabim kur pretenduan se hiret e femrës janë të ngjashme me ato të mashkullit.

Studime të reja sugjerojnë se, femrat kanë nevojë të ngrihen shpirtërisht, psikologjikisht apo fizikisht që të jenë në humor për seks. Ndryshe nga meshkujt, që mund t’u zgjohet dëshira nga një femër e bëshme në një reklamë birre, nxitja seksuale tek femrat varet nga sinjale të ndryshme dhe delikate. Një femër u përgjigjet bisedave intime apo gjesteve përkëdhelëse dhe të dashura të partnerit.

Sigurisht, që nuk mund të keni oreks seksual të shëndetshëm pa hormonet estrogen dhe testosteron. Formimi gjenetik gjithashtu mund të luajë një rol të rëndësishëm. Karakteristikat e dëshirës seksuale janë të natyrshme, por faktorët psikologjikë ndoshta janë më të rëndësishmit (madje edhe sesa formimi gjenetik).

Kjo ndihmon të shpjegojmë pse ndryshon epshi seksual tek femrat. Ky ndryshim është i dukshëm jo vetëm tek femrat, por edhe brenda individit. /Telegraf