Home Këshilla të ndryshme Pse njerëzit me dhimbje shpine vdesin para kohe?

Pse njerëzit me dhimbje shpine vdesin para kohe?

2Nëse vuani nga dhimbjet e shpinës, dijeni se nuk jeni të vetmit dhe kjo është ndër shkaktarët kryesorë se përse shumica e njerëzve marrin ditë pushimi mjekësor në punë.

Sidoqoftë, a mund t’jua rritë dhimbja e shpinës mundësitë për të vdekur para kohe? Një studim i ri thotë se kjo mund të jetë e vërtetë. Të paktën ata e kanë arritur këtë konkludim pas studimit të 4,390 danezëve binjakë, ku kishin zbuluar se ata të cilët kishin vuajtur nga dhimbjet e shpinës kishin pasur 13 për qind rrezikshmëri më të lartë të vdisnin.

Por, kjo nuk e lidh në mënyrë direkte dhimbjen e shpinës me vdekjen e parakohshme, pasi që nuk është vet dhimbja ajo që e shkakton vdekjen, mirëpo ajo shpie drejt problemeve tjera shëndetësore.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Sallata marule, aleatja më e mirë për t’u dobësuar, lehtësuar stresin dhe për të fjetur 8 orë rresht

Është mbretëresha e sallatave, por është gjithashtu një burim i shkëlqyeshëm i ushqyesve dhe ofron përfitime të shumta shëndetësore: kjo është arsyeja pse sallata marule nuk duhet të mungojnë në dietën tuaj. Pavarësisht se konsumohet shpesh për dietë, sallata marule është në të vërtetë një ushqim me veti të shumta terapeutike. Sallata marule është në dispozicion gjatë gjithë vitit, me...