Home Shëndetësi Qelizat imune zgjojnë të moshuarën nga koma

Qelizat imune zgjojnë të moshuarën nga koma

Hulumtuesit nga Universiteti i Munihut para pak kohësh kanë bërë të ditur se ia kanë dalë mbanë të që zgjojnë një gruar 82-vjeçare nga koma dhe atë me një injektim të qelizave imune të saj.

Gruaja e cila kishte pësuar një sulm në tru, është dërguar në shtëpi në mënyrë që për të tani të kujdesen infermieret, pas nëntë viteve të gjata. Mjekët e saj kanë propozuar një mënyrë të re të mjekimit me injektim oktogjenar intramuskular të qelizave imune.

Pacientja pas disa injeksioneve ka filluar të reagojë ndaj komandave e madje edhe ka kthyer funksionet në disa nga gjymtyrët e dobësuara. Ajo ka hapur sytë dhe ka shikuar drejt njerëzve të cilët hynin në dhomë ndërsa ua ka mbajtur duar nipërve e mbesave të saj.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

(Disa) ushqime dhe kanceri, kronologjia e një lidhjeje të dyshuar!

U deshën 50 vjet për të kuptuar se stilet e jetesës, në radhë të parë ajo që në pjatë, janë në origjinë të në shumë se gjysmës së tumoreve Për të kujtuar rëndësinë e ndjekjes së një diete korrekte është Shoqata Italiane për Hulumtime të Kancerit (Airc), e cila është kthyer në 2,500 sheshe italiane me iniciativën ‘Portokalli i Shëndetit’. Të...