Home Këshilla për Prindër Qumështi i nënës për eshtrat e muskujt e fëmijës

Qumështi i nënës për eshtrat e muskujt e fëmijës

Qumështi i nënës për eshtrat e muskujt e fëmijësNjë fakt i tillë është zbuluar nga një kërkim i ri, sipas të cilit, janë pikërisht këto qeliza të cilat mund të lejojnë fëmijën të “përmbushë fatin e tij gjenetik”.

Mark Kregan, thekson rëndësinë e zbulimit dhe  qumështin e nënës si “i vetmi ind rritur ku ekzistojnë më shumë se një lloj i qelizave burimor. Kjo është shumë unike dhe ka implikime të mëdha mbresëlënëse për bioaktivitetin e qumështit të njeriut dhe përfitimet që rezultojnë për fëmijë ushqehen me gji.

Përbën një burim të vërtetë etik për zhvillimin e fëmijës, i cili nuk mund të gjendet në asnjë ushqim tjetër në fazën e parë të jetës”, theksoi ai lidhur me një fakt të tillë.
Kregan tha më tej se zbulimi i pranisë së këtyre qelizave burimore ka qenë shumë emocionuese, sepse është shumë e mundshme që këto qeliza mund të mbijetojnë deri në fund dhe të qarkullojnë në trupin e fëmijës.Ky proces, i cili tashmë është treguar në studimet e kryera në modelet e kafshëve, nuk ka gjasa të ndodhë në të njëjtën mënyrë te foshnjat e njeriut.
Bazuar në këtë zbulim, hulumtuesit shpresojnë se nënat e reja kanë arsye më shumë, përveçse shumë të njohura deri tani janë se duhet të preferojnë ushqimin natyror me gji të fëmijës së tyre.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...