Home Ushqim Qumështi ul proceset inflamatore

Qumështi ul proceset inflamatore

Qumështi ul proceset inflamatore Një studim i zhvilluar nga Universiteti i Tennessee ka nxjerrë një lajm shumë të rëndësishëm – produktet e qumështit ulin proceset e ndezjes dhe stresin oksidues te personat e mbipeshë.

Gjatë 28 ditëve të konsumimit të përditshëm të produkteve të qumështit ka ardhur deri te zvogëlimi 20% i një markezi të stresit oksidativ si dhe 15% të një markezi të ndezjes.

Andaj, nëse bëhet fjalë për produktet joyndyrore të qumështit, është mirë që ushqimi i përditshëm të pasurohet gjithmonë me to, jo vetëm për në funksion të shëndetit të përgjithshëm, por edhe të rregullimit të peshës së trupit.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...