Home Shëndetësi Realizohet transplantimi i plotë i fytyrës

Realizohet transplantimi i plotë i fytyrës

Një 25 vjeçar amerikan ka kryer për herë të parë transplantin e plotë të fytyrës në një spital të Bostonit.

I riu ishte dëmtuar gjatë punës si ushtarak i forcave tw armatosura amerikane. Për realizimin e transplantit punoi një ekip prej 30 mjekësh dhe operacioni zgjati mbi 15 orë.

Pacienti pasi ka dalë nga narkoza ishte në gjendje të bisedonte, por shikimi i tij nuk ka qenë i mundur të riparohej, bwjnw tw ditur mediat amerikane.

Kostoja prej 300 mijë dollarësh e operacionit është marrë përsipër nga Departamenti Amerikan i Mbrojtjes si pjesë e kërkimeve për të ndihmuar presonelin ushtarak të plagosur rëndë.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...