Home Këshilla të ndryshme Rëndësia e kumbullës në organizëm

Rëndësia e kumbullës në organizëm

Rëndësia e kumbullës në organizëmKumbullat janë një produkt shumë i shëndetshëm për shëndetin e njeriut sidomos nëse ato konsumohen të thata.

Kumbullat e thara përmbajnë sasi të larta acidi neoklorogjenik dhe klorogjenik, antioksidantë që janë veçanërisht efektivë në luftën kundër “radikalit superoksid anion”. Ky radikal i keq shkakton dëmtime strukturale për qelizat dhe dëmtim i tillë mendohet të jetë shkaktari kryesor i kancerit.

Për të konsumuar një ushqim të tillë është e rëndësishme që ju ti mbështillni ato me një copë të hollë proshute rreth dhe ngulni një kunj dhëmbësh, më pas vendoseni për pjekje për disa minuta në furrë derisa kumbulla të jetë e butë dhe proshuta e tharë. Por nuk do të thotë se duhet t’i hani vetëm në kombinim me proshutën, pasi edhe pa to dobitë nuk mungojnë. Ajo që është e rëndësishme, është se ato mund t’i gjeni gjatë tërë vitit.

Për të konsumuar një ushqim të tillë është e rëndësishme që ju ti mbështillni ato me një copë të hollë proshute rreth dhe ngulni një kunj dhëmbësh, më pas vendoseni për pjekje për disa minuta në furrë derisa kumbulla të jetë e butë dhe proshuta e tharë. Por nuk do të thotë se duhet t’i hani vetëm në kombinim me proshutën, pasi edhe pa to dobitë nuk mungojnë. Ajo që është e rëndësishme, është se ato mund t’i gjeni gjatë tërë vitit.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...