Home Këshilla të ndryshme Rënien e folkëve

Rënien e folkëve

Rënien e folkëveRënia e folkëve është një dukuri mjaft e për hapur në zona të caktuara të kokës për shkaqe që janë thuajse të panjohura, por që shkaktojnë humbje të flokut duke formuar boshllëqe në kokë.

Ja nje maskë që mund të përdorini për rënien e flokëve merret një thelb hudhër, të ndahet më dysh dhe të fërkosh vendet bosh të prekura nga sëmundja deri sa të skuqen dhe të dalë pak gjak nga vendi qeros.

Këtë e bën vetëm një herë dhe në fund e pastron me pastrues mjekësor.

Ditën e dytë i fërkon përsëri vendet e prekura me hudhër por lehtë, pastaj e fërkon përsëri lehtë me vaj ricini (Castor-Oil), dhe vazhdon kështu çdo ditë deri sa të mbijë floku.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Temperaturat e larta dhe uji i nxehtë po i mbysin peshqit

Alaska ka qenë e përfshirë nga një valë e të nxehtit gjatë kësaj vere dhe kjo ka bërë që një numër i lartë salmonësh të mos e përballojnë dhe të ngordhin. Shkencëtarët kanë vërejtur se disa lloje salmonësh janë zhdukur pas një ekspedite përgjatë lumit Koyokuk të Alaskës, pasi vendasit njoftuan se një numër i lartë salmonësh kishin dalë në...