Home Këshilla të ndryshme Rifreskoni trurin duke gahatur

Rifreskoni trurin duke gahatur

Gahatja, hapja e gojës, që është shenjë e përgjumjes apo ndjesisë së mpirjes tek njeriu, freskon trurin dhe mundëson një funksionim më të mirë të tij.

Ky është rezultati i një studimi të realizuar në universitetin Princeton në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Pjesëmarrësve iu treguan fytyra të njerëzve që hapin gojën. Në këtë mënyrë studiuesit, duke vëzhguar pjesëmarrësit, arritën në përfundimin se hapja e gojës mban nën kontroll nxehtësinë e trurit.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ja pse nuk duhet të hani banane me stomakun bosh

Shpesh në mëngjes që të mos dalim me stomakun bosh nga shtëpia, marrim një banane, që na tingëllon si opsioni i përsosur. Është e shëndetshme, ushqyese dhe do të japë energji, që për mëngjes është shumë e nevojshme. Mirëpo, sipas nutricionistëve, çuditërisht, banania është një nga ushqimet më të këqija për t’u konsumuar për vaktin e mëngjesit. Pavarësisht se përmbajnë kalium,...