Rinohuni pa sheqer

Sheqeri nuk ndikon keq vetëm në vijë të trupit, por mund të përshpejtojë krijimin e rrudhave, pohon dermatologu, dr. Frederick Brandt, mes klientëve të të cilit janë Madonna dhe Cher.

Ai mendon se mjafton të hani më pak sheqer në mënyrë që ‘ora të kthehej 10 vjet prapa’ dhe të përmirësojë teksturën dhe shkëlqimin e lëkurës. Sheqeri përshpejton rënien e elastikes, kolagjenit dhe proteinave të rëndësishëm për shëndetin e lëkurës.
Sipas udhëzimeve të dr. Brandt, fytyra në mënyrë natyrale ‘shtrëngohet’ pas 10 ditë pa sheqer, ndërsa pas një viti tërësisht ndryshohet edhe pamja e tërë trupit.
Armiqtë e pamjes së re fshihen edhe në kore, ndërsa me zierje apo pjekje të ushqimit në temperatura të larta si dhe me konsumimin e sheqerit krijohen molekula të cilat ndikojnë dëmshëm në pamjen e lëkurës. Në mënyrë që këto molekula të neutralizohen, preferohet të pihen çaji i gjelbër që është i pasur me anti-oksidantë.

Kurën e rinimit duhet filluar në mënyrë që nga ushqimi do të përjashtoni të gjitha ëmbëlsirat përfshirë mjaltin, fruktozën dhe ëmbëltuesit artificial ndërsa duhet pasur kujdes edhe për sheqerin e ‘fshehur’ në alkool dhe pije joalkoolike.
Gjatë pastrimit të organizmit shkaku i pamjes më të mirë¸do të duhej ikur edhe prodhimeve nga gruri, sepse gjatë tretjes përjashtojnë sheqerin, perimet e pasura me shurup- patatet, pemët e ëmbla e ngjashëm.
Brandt propozon të hani molla të gjelbra, boronica, brokoli, oriz, mish dhe peshk.