Home Këshilla për Prindër Këshilla për shtatëzëna Roli i acidit folik dhe hekurit në zhvillimin e fetusit

Roli i acidit folik dhe hekurit në zhvillimin e fetusit

Hulumtimi i ekspertëve amerikanë ka treguar se marrja e acidit folik dhe hekurit gjatë shtatzënisë ndërlidhet me zhvillimin e foshnjës.

Hulumtuesit nga universiteti ‘Johns Hopkins’ thonë se fjala është për rëndësinë dhe kujdesin e ardhshëm të fëmijës.

Revista ‘Journal of the American Medical Association’ shkruan se hekuri është kyç në zhvillimin e sistemin nervor.

Si pasojë e mungesës së hekurit, llogaritet se 50% e shtatzënave dhe 40% e fëmijëve parashkollorë janë anemikë.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Lënia e cigares/ Kur mungesës së vullnetit i vjen në ndihmë teknologjia

Kudo dëgjojmë të flitet mbi dëmet që shkakton pirja e cigares. Por a është e lehtë të hiqet dorë nga ky zakon? Autoritetet shëndetësore në mbarë botën apelojnë për lënien cigares si një mënyrë për mbrojtjen e shëndetit. Në 2019, pak gjëra kanë mbetur pa u shpikur. Disa me qëllimin e zhvillimit të stileve tona të jetës, disa me qëllimin...