Home Këshilla të ndryshme Rozmarina ndihmon kujtesën

Rozmarina ndihmon kujtesën

RozmarinaMe fillimin e sezonit të provimeve, studiuesit e universitetit kanë sugjeruar se era e rozmarinës mund të përmirësojë kujtesën.

Një studim thotë se nxënësit që punonin në një dhomë me aromën e rozmarinës, në formën e vajit esencial, arritën 5 deri në 7% rezultate më të mira në testet e kujtesës.Mark Moss nga Universiteti Northumbria tha se gjetjet ishin në përputhje me testet mbi të rriturit.

Dr Moss tha se studimi mbështeti besimet tradicionale në lidhje me rozmarinën.Ai tha se rozmarina ishte e lidhur me kujtesën për qindra vjet, shkruan BBC.Studentët e lashtë grekë mbanin rrobat e rozmarinës në provime – dhe Ophelia, tek Hamleti i Shekspirit, thotë: “Ka rozmarinë, që është për përkujtim”.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Si të shpëtoni nga puçrrat e vitheve

Gjatë ditëve të nxehta të verës, shumë femra përballen me akne rreth vitheve. Shumica prej nesh nuk e kemi idenë se pse ato ndodhen aty. Ja disa nga mënyrat me anë të të cilave, ju mund të shpëtoni nga to: Bëni dush pas çdo stërvitjeje Është shumë e rëndësishme, që menjëherë pas aktiviteteve fizike të bëni dush! Së pari duhet të...