Home Shëndetësi Rrahjet e parregullta të zemrës, më rrezik për gratë sesa burrat

Rrahjet e parregullta të zemrës, më rrezik për gratë sesa burrat

Rrahjet e parregullta të zemrës, më rrezik për gratë sesa burratRrahjet e parregullta të zemrës përbëjnë rrezik më të madh për gratë sesa burrat, tregon një studim i ri, i cili ka përfshirë më shumë se katër milionë pacientë.

Gratë me rrahje të shpejta të zemrës kanë pothuajse dy herë më shumë gjasa të kenë sulme fatale.

Gratë po ashtu reagojnë më ngadalë ndaj medikamenteve për rrahje të parregullta të zemrës, si dhe diagnostikohen më vonë sesa burrat, thuhet së studimin që ka bërë Universiteti i Oksfordit.

Nëse pulsi i zemrës është vazhdimisht i parregullt, rekomandohet vizita te mjeku.

Parregullsitë e rastit në puls janë të zakonshme dhe joshqetësuese./rel/

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...