Rrezet solar krijojnë varësi njësoj si droga dhe alkooli

Shumë femra tashmë përdorin rreze solar për t’u nxirë, sidomos gjatë stinëve para verës.

Por, përveç faktit të provuar tashmë se rrezet solar mund të shkaktojnë kancer në lëkurë, është zbuluar se njeriu mund të krijojë varësi, njësoj si ndaj drogës dhe akoolit. Ky përfundim ka ardhur pas një studimi të kryer nga UT Southëestern Medical Center në Dallas.

Sipas studimit, rrezet shkaktojnë efekt në trurin e personave që i përdorin ato dhe i bën ata të ndjehen si të detyruar që të shkojnë sërisht, pavarësisht rreziqeve që ajo përmban, për shkak se mund të shkakojë kancer në lëkurë.