Home Shëndetësi Rreziku nga niveli i lartë i sheqerit

Rreziku nga niveli i lartë i sheqerit

Rreziku nga niveli i lartë i sheqeritSipas një studimi të zhvilluar së fundi, niveli i lartë i sheqerit shkakton një acarim në lidhjen mes zonave të trurit, duke sjellë humbjen e kontrollit të emocioneve.

Studiuesit bëjnë me dije se në mesin e të sëmurëve me diabet, një numër i madh i tyre rrezikojnë të preken nga depresioni, krahasuar me njerëzit e shëndetshëm.

Niveli i lartë i sheqerit në gjak, tipike për të prekurit nga diabeti i tipit 1, është i lidhur me nivele të larta të neurotransmetuesve të pranishëm në trurin e personave të prekur nga depresioni.

Për ta konkretizuar këtë, një studim britanik i “Society of Endocrinology”, dhe në të cilin kanë marrë me mijëra njerëz të të dy gjinive, ka treguar se niveli i lartë i sheqerit shkakton depresion. /Zëri/

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...