Rreziqet e sheqerit


Rreziqet e sheqerit Shkencëtarët amerikanë shpjegojnë sëmundjet që shfaqen dhe shenjat e shfaqjes së tyre.Sëmundjet dhe çrregullimet që shfaqen në organizëm.

Sheqeri shpejton proceset e plakjes dhe shton stresin. Sipas shkencëtarëve, sheqeri është një nga ushqimet më të dëmshme për shëndetin e njerëzve, ndaj ata e kanë quajtur atë, “helm i bardhë”.

Konsumimi i tepruar i sheqeri sjell disa efekte negative në organizëm.

Madje, ai bëhet shkak edhe për shfaqjen e disa sëmundjeve si: sëmundjet kardiovaskulare, disa forma të kancerit, diabeti, dhjamosja, stresi, plakja e parakohshme, kariesi i dhëmbëve etj..

Më poshtë ju do të njiheni me tetë rreziqet që i kanosen organizmit tuaj nga sheqeri.

Nga konsumimi i sheqerit krijohen luhatje të përmbajtjes së tij në gjak, pasojë e të cilave është ndryshimi i shpeshtë i gjendjes shpirtërore, lodhja, dhimbjet e vazhdueshme …