Home Shëndetësi Rrushi i thatë përmirëson shëndetin e zemrës

Rrushi i thatë përmirëson shëndetin e zemrës

Sëmundjet e zemrës janë një ndër shkaktarët që çojnë në humbjen e jetës. Por rrushi i thatë ju vjen në ndihmë për të përmirësuar shëndetin e zemrës suaj.

Duke konsumuar rrush ju mund të shmangni infarktin, goditjen në tru dhe hipertensionin. Shumë ekspertë besojnë se arsyeja pse rrushi i thatë është shumë efektiv në uljen e presionit të gjakut, është për shkak të niveleve të larta të kaliumit që mund të gjenden te rrushi i thatë.

Ai gjithashtu përmban hekur, i cili mund të ndihmojë të parandaluar aneminë. Në të njëjtën kohë mund të ndihmojë në mpiksjen e gjakut më shpejt, sa herë që dëmtoheni në pjesë të ndryshme të trupit tuaj. Po ashtu, sheqernat që gjenden në rrush të thatë mund të ndihmojnë në përmirësimin e sistemit tuaj imunitar.

KËSHILLA TË NGJASHME


TË TJERA

99 Emrat e Bukur të Allahut

1. ER RAHMAN (I Gjithëmëshirshmi); 2. ER RAHIM (Mëshirëploti). “Zbritje prej Mëshiruesit, Mëshirëplotit!” Fusilet, 2. 3. EL MELIK (Sunduesi); 4. EL KUDUS ( i Pastërti); 5. ES SELAM (Paqedhënësi); 6. EL MUMIN (Siguruesi); 7. EL MUHEJMIN (Mbizotëruesi); 8. EL AZIZ (Fuqiploti); 9. EL XHEBAR (i Gjithëfuqishmi); 10. EL MUTEKEBIR (I Madhërishmi). “Ai është Allahu që nuk ka zot tjetër përveç Tij, Sundues i përgjithshëm, i Pastër (prej të metave që...