Home Këshilla të ndryshme Rutina 90 sekondëshe që duhet patjetër ta provoni gjatë larjes!

Rutina 90 sekondëshe që duhet patjetër ta provoni gjatë larjes!

Një teknikë e thjeshtë dhe efektive për t’a kthjelluar trurin posa të zgjoheni nga gjumi nuk kërkon më shumë se 90 sekonda nga koha juaj.

Krejt qka duhet të bëni në mëngjes është të bëni një dush por jo vetëm me ujë të nxehtë.

Pasi të jeni pastuar krejtësisht, qëndorni për 30 sekonda nën ujë të ftohtë. Më pas ndryshoni temepraturën e ujit në të nxehtë dhe qëndroni për 30 sekonda të tjerë. Rutinën përfunojeni duke qëndruar në ujë të akullt edhe për 30 sekonda më shumë.

Kjo teknikë ndihmon në forcimin e nervave të tolerancës duke e forcuar imunitetin dhe duke e bërë gati atë për ditën në vijim. Po ashtu, kjo teknikë ndihmon në krijimin e rruazave të bardha të gjakut si dhe në shkrijen e yndyrës.

 

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...