Home Këshilla të ndryshme Sa herë duhet përdorur shishet e plastikës me ujë

Sa herë duhet përdorur shishet e plastikës me ujë

5Një studim i fundit ka treguar se mbushja e sërishme e shisheve të plastikës përmban më shumë baktere sesa guaca e WC-së në shtëpi.

Sigurisht, ky nuk është studimi i parë që tregon rezultate të tilla, ndërsa një studim i madh tregoi se rimbushja e shishes mesatare plastike përmban rreth 300.000 njësi të baktereve (që formojnë koloni) për cm2, që është më e lartë se në shtëpitë mesatare në Britani të Madhe, ku është kryer hulumtimi. Vitin e kaluar britanikët kanë pirë 2.8 miliardë litra ujë nga enët plastike.

“Uji në fytin e shishes është vend i përsosur dhe i ngrohtë për zhvillimin e baktereve,” shpjegoi eksperti Aggie MacKenzie, shkruan The Sun.

Nëse keni imunitet të ulët, bakteret për shëndetin tuaj mund të veprojnë edhe më e tmerrshëm për shkak se ju mund të keni diarre dhe dhimbje në stomak. Shishet plastike, nga shumica e ekspertëve, rekomandohet që të përdoren vetëm një herë dhe ujin është mirë që t’a mbajmë në enë qelqi.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

(Disa) ushqime dhe kanceri, kronologjia e një lidhjeje të dyshuar!

U deshën 50 vjet për të kuptuar se stilet e jetesës, në radhë të parë ajo që në pjatë, janë në origjinë të në shumë se gjysmës së tumoreve Për të kujtuar rëndësinë e ndjekjes së një diete korrekte është Shoqata Italiane për Hulumtime të Kancerit (Airc), e cila është kthyer në 2,500 sheshe italiane me iniciativën ‘Portokalli i Shëndetit’. Të...