Home Këshilla të ndryshme Sa më shumë të pini ujë, aq më pak jeni të rrezikuar...

Sa më shumë të pini ujë, aq më pak jeni të rrezikuar nga diabeti!

Dehidrimi është i lidhur ngushtë me sëmundjen e diabetit. Ky është përfundimi i fundit i studiuesve në fushën e mjekësisë, të cilët shpjegojnë se niveli i rritur i hormoneve shkakton ruajtjen e ujit në trup dhe është shkaktar i sheqerit të tepërt në gjak.

Kështu që ata që konsumojnë shumë pak ujë, për 28% janë më të rrezikuar nga zhvillimi i sëmundjes së sheqerit.

Sipas studimit 9 vjeçar të institutit francez INSERM, “hormoni “vasopresin” është ndoshta hallka që na mungon për të kuptuar raportin e sheqerit në gjak dhe ujit në organizëm. Ai hormon antidiuretik na ndihmon në rregullimin e mbajtjes së ujit në trup.

Nëse jemi të dehidruar, niveli i vasopresinës rritet dhe veshkat ruajnë ujin. Kështu që niveli i rritur i vasopresinës është indikator për sëmundjen e sheqerit.

Edhe pse shkencëtarët kanë vërtetuar që ekziston lidhja në mes konsumit të ujit dhe sheqerit, nuk kanë zbuluar se cila është marrëdhënia e sëmundjes së sheqerit dhe e konsumit të ujit.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...