Home Ushqim Sa proteina duhet t’i konsumoni në ditë?

Sa proteina duhet t’i konsumoni në ditë?

Proteina është kritike për ndërtimin dhe mirëmbajtjen e muskujve dhe në të mbajturit ngopur masi që të keni ngrënë.

Por që ta zbuloni se sa proteinë ju duhenë baza ditore, Business Insider ka folur me Lisa Sasson, profesoreshë e asocuar e vlerave ushqyese në Universitetin e Neë York.

Sasson tha se është një ekuacion i thjeshtë që mund ta përdorni për ta zbuluar se sa duhet të hani çdo ditë.

Krejt çka duhet të bëni është që ta konvertoni peshën tuaj në kilogramë dhe ta shumëzoni atë.

Bazuar në këtë, një njeri që peshon rreth 68 kilogramë nevojitet që të konsumojë 55 gram protetina në ditë.

Këtë ai dota arrinte me një mëngjes që përbeht nga dy vezë dhe një tost, një sanduiç gjeldeti për drektë, dhe një darkë me ençilada djathi dhe fasule të ri-fërguara e që do ta rrumbullakonin numrin prej 70 gramë proteinash në ditë.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...