Home Shëndetësi Saunat nuk është shumë e mirë për pjellorinë

Saunat nuk është shumë e mirë për pjellorinë

Sauna shpesh nuk është shumë e mirë për pjellorinë dhe nëse arrin deri në tre muaj frekuentim, mund të përgjysmojë prodhimin e spermës tek meshkujt.

Kjo është vënë re në një hulumtim të kryer në Universitetin e Padovës dhe të prezantuara në një konferencë për mjekësinë seksuale, po në Padova. Sipas studimit, në kushte normale temperatura e testikujve është 2 gradë më e ulët se e trupit, esenciale kjo për prodhimin e spermës normale.

Koordinatori i studimit, Karlo Foresta, tregon sesi është i njohur gjithashtu fakti se  ngrohja ka një efekt negativ në pjellori dhe konfirmimi erdhi nga një studim i 10 të rinjve që kanë pësuar një saunë çdo pesëmbëdhjetë minuta, dy herë në javë, për tre muaj.

Paskëtaj, u vu re se prodhimi i spermës së tyre gati ishte përgjysmuar, situatë kjo e cila sipas studiuesve shpjegohet e veprimin e molekulave të afta për të reaguar negativisht ndaj efekteve të ngrohjes.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...