Home Këshilla të ndryshme Se shpejti ilaçit kundër migrenës

Se shpejti ilaçit kundër migrenës

Tani kjo edhe shkencërisht është dëshmuar, ndërsa së shpejti do të mund të krijohen ilaçet që do të ndihmojnë për të zbuluar dhimbjet e mëdha të kokës. Personat që kanë migrenë, fshihen në hapësira të errëta, për të zbutur dhimbjen, sepse drita u bën dëm.

Kjo tani mund t’i takojë së kaluarës, sepse studiuesit janë në gjurmë të ilaçit, i cili do t’u ndihmojë pacientëve që të durojnë dhimbjen pavarësisht dritës.

Studimi ynë ka treguar se në krijimin e ilaçeve të reja, një vëmendje e posaçme duhet të përqendrohet në nervin optik, i cili është përgjegjës për ndjeshmërinë ndaj dritës.

E dimë se personat që vuajnë nga migrena, nuk mund ta durojnë dritën.

Pra, detyra jonë është të shpikim terapinë e cila do të pamundësojë që depërtimi i dritës të mos ndikojë te pacienti. Tani në këtë do t’i drejtojmë të gjitha forcat”, ka sqaruar profesori Rami Barshtajn, i cili e ka udhëhequr studimin.

Migrena është një problem i zgjeruar, i cili godet një numër të madh të personave në mbarë botën dhe ua rrënon jetën normale. Të dhënat zyrtare tregojnë se migrena është njëri nga shkaktarët kryesor i një varg sëmundjesh.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Kanceri i gjirit: 25 pyetjet që shqetësojnë femrat dhe përgjigjet e ekspertëve

Kanceri gjirit është gjithnjë e më i zakonshëm në botën perëndimore. Si kanceri më i zakonshëm ndërmjet grave ai normalisht është edhe i frikshëm, dhe zbulimi i gjëndrave të gjoksit mund të jetë një eksperiencë traumatik-e. Për fat të mirë, shumica e gjëndrave të gjirit nuk janë kanceroze. Megjithatë, për ato pak që janë, shumë kërkime kanë arritur në...