Se shpejti ne treg vaksina kunder leucemise

Shkencetaret kane filluar te eksperimentojne tek njerezit vaksinen e kancerit, e cila do te shpetoje jeten e mijera personave.

Sipas nje lajmi te publikuar nga “Daily Express”, specialiste nga Universiteti “Southampton”  deklaruan se kane filluar te eksperimentojne tek te semuret me leucemi mijolid akute ose vaksinen e gripit, e cila mbeshtet sistemin imunitar.

Nese eksperimentet perfundojne me sukses, pritet qe vaksina te hidhet ne treg brenda 5 viteve te ardhshem. Perfaqesues nga shoqata per kerkimin e leucemise dhe lenfomas shprehen te ekzaltuar, duke thene se kjo vaksine premton shprese ne te ardhmen.