Sekretet e njerëzve që nuk sëmuren asnjëherë!

1Me siguri njihni një person që arrin të jetë gjithmonë i shëndetshëm, edhe kur njerëzit përreth tij janë me kollë, rrufë apo ndihen të stresuar

Nëse keni menduar ndonjëherë çfarë bëjnë këta njerëz për të qenë në formë gjatë gjithë kohës, është koha të mësoni disa nga sekretet e tyre, transmeton Bordo.al. 

Flini mjaftueshëm – Ekspertët e gjumit bien dakord se fjetja mjaftueshëm është çelësi për një sistem imunitar të fortë. Një studim ka treguar se njerëzit që flenë vetëm 5-6 orë gjatë natës kanë 30% më shumë gjasa t’i zërë gripi kur ekspozohen ndaj një virusi, krahasuar me njerëzit që flenë më shumë se 7 orë.

Konsumoni ushqime të pasura me vitaminën C – Edhe pse të dhënat shkencore që vërtetojnë se vitamina C përmirëson imunitetin janë të pakta, Sam Jernigan betohet për të: “Sa herë që ndjejë se diçka nuk po shkon mirë, marrë 2000 njësi të vitaminës C deri në katër herë në ditë”.“Në 15 vjet, nuk jam prekur asnjëherë nga gripi”, tregon ai.

Shmangni stresin – Është vërtetuar shkencërisht se stresi dobëson sistemin imunitar. Prandaj duhet ta shmangni stresin në një mënyrë të shëndetshme.

Jeni  të pastër – I laj duart gjatë gjithë kohës dhe i hap dyert dhe prek butonat e ashensorit me një pecetë të pastër sa herë kam mundësi”, tregon Dan Collins, i cili punon si zëdhënës i medias tek një spital në Baltimore. “Dhe, sa herë ulem tek tavolina, i pastroj duart menjëherë me një pecetë të lagur”.

Collins tregon gjithashtu se e mban frymën për 15 sekonda nëse dikush është duke u teshtitur dhe merr zink në momentin e parë që vëren se po e zë gripi.

Bëni stërvitje rregullisht – Stërvitja rregullisht forcon sistemin imunitar dhe ju rrezikun më pak nga infeksionet e rrugëve të frymëmarrjes.“Unë dhe bashkëshorti im bëjmë stërvitje të paktën tre herë në javë dhe kemi bashkëpunuar me një trajnues personal për shumë vite”, tregon Julie Michener.“Mendoj që kjo është arsyeja përse nuk sëmurem, edhe kur të gjithë në zyrën time janë të sëmurë”.