Seks për jetëgjatësi, por mos e teproni

Me sa duket, seksi është më tepër se një shkarkim hormonesh dhe disa momente të shkurtra kënaqësie të pastër.

Sipas shkencëtarëve, thuhet se seksi është jashtëzakonisht i dobishëm për shëndetin e njeriut, ndërsa mungesa e një jete aktive seksuale mund të ketë efekte negative.

Por, seksi i tepërt, gjithashtu mund të jetë i dëmshëm: më shumë se tre herë në javë mund ta dobësojë imunitetin, dhe të na bëjë të prekshëm nga infeksionet.

Kërkimet shkencore kanë filluar të tregojnë që seksi i rregullt duket se ndihmon në largimin e kërcënimeve të sëmundjeve, dhe bile për më tepër mund t’i ndihmojë njerëzve të jetojnë më gjatë.