Home Këshilla Seksuale Seksi në moshë të vogël

Seksi në moshë të vogël

Seksi në moshë të vogëlSeksi qe ne moshe te vogel? Nje sjellje e rrezikshme dhe jo vetem per rrezikun e shtatzenive te padeshiruara.

Nje studim i publikuar nga “British Journal of Cancer”, aktiviteti seksual ne moshe te heret dyfishon rrezikun per te zhvilluar kancerin ne qafen e mitres.

Ndryshimin, sipas eksperteve britanike, ka te beje me numrin e viteve qe virusi HPV, pergjegjesi kryesor i kesaj semundjeje, ka ne dispozicion per te prodhuar deme ne raste infeksioni.

Aq sa rezultatet e kerkimit, te realizuara nga “International for Research on Cancer”, nuk i perkasin vetem adoleshenteve, por tregojne se rreziku i kancerit te qafes se mitres eshte me i madh ne grate qe kane pasur marredhenien e pare seksuale 20 vite nga ato qe kane jetuar per here te pare ne moshen 25 vjecare.

Studimi eshte kryer mbi 20 mije gra.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...