Seksualiteti meshkullor duket tek gishti i…

Kur nje femer sheh per nga gishtat e nje mashkulli, mesa duket kjo nuk ndodh vetem per te pare nese mban ose jo unazen, por, sipas nje studimi te Royal Society B dhe te publikuar ne revisten Proceedings, edhe per te vleresuar seksualitetin dhe potencen seksuale.

Sipas ketij studimi, nese gishti i unazes, eshte me i gjate se ai tregues, atehere kemi te bejme me nje mashkull jo vetem sexy, por edhe me te fuqishem nga pikpamja seksuale, pra me mashkullor.

Kjo karakteristike eshte e percaktuar nga ndikimi i hormonit te testosteronit qe ne fazat e para te zhvillimit te fetusit, i cili pervec karakteristikes ne fjale, eshte pergjegjes edhe per shume vecori te tjera, madje edhe per simetrine e vete fytyres, agresivitetin ne pune, dhe predispozicionit per te patur me shume femije.