Home Ushqim Selino lufton leukeminë

Selino lufton leukeminë

Me konsumimin e ushqimit, si selino dhe majdanoz, të cilët posedojnë flavonoidin natyrorë apigeninë, sipas shkencëtarëve holandezë nga Universiteti i Groningenit mund të parandalohet leukemia.

Sipas fjalëve të Majkël Pepelenbosh, njërit nga shkencëtarët që kishte marrë pjesë në studim, testet kanë treguar se apigenina – një përbërës i përbashkët ky i pemëve dhe perimeve – është në gjendje të parandalojë zhvillimin e dy llojeve të qelizave të leukemisë, si dhe ta zvogëlojë mundësinë e tyre për ekzistencë.

Në anën tjetër, shkencëtarët holandezë kanë vërtetuar se apigenina mund ta zvogëlojë efektin pozitiv të kimioterapisë te personat, tek të cilët tashmë leukemia është vërtetuar. Flavolnoidet janë bashkim me përbërësit antioksidues, të cilët mbrojnë qelizat e dëmtuara.

Disa studime paraprake kanë treguar se apigenina, të cilën mund ta hasim në selino, majdanoz, verë të zezë, domate, po ashtu mund të jetë mjaft i dobishëm dhe i efektshëm në parandalimin e kancerit të vezoreve.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...