Home Ushqim Selino, majdanoz dhe salcë domatesh kundër kancerit të vezoreve

Selino, majdanoz dhe salcë domatesh kundër kancerit të vezoreve


Selino, majdanoz dhe salcë domatesh kundër kancerit të vezoreveSipas nje studime te bere marrja e shtuar e flavonoidit apigenin, i cili gjendet në selino, majdanoz dhe në salcën e domateve, mund ta zvogëlojë për 20% rrezikun e zhvillimit të karcinomës së vezoreve.

Studjuesit kanë analizuar ndikimin e flavonoideve mbi rrezikun për karcinomë të vezoreve te 1.141 femra të sëmura dhe te 1.183 femra të shëndosha, me moshë mesatare 51-vjeç.

Nga të gjithë flavonoidet e analizuara, vetëm apigenina është treguar i suksesshëm në zvogëlimin e rrezikut nga karcinoma e vezoreve.

Autorët e studimit të publikuar në revistën mjekësore “International Journal of Cancer” supozojnë se apigenina ndërpret aktivitetin e hormonit estrogjen dhe në këtë mënyrë ofron efekt mbrojtës.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...