Sëmundja e sheqerit dhe menopauza

Hulumtimet finlandeze kanë treguar se gratë të cilat kanë sëmundjen e sheqerit të tipit 1, hyjnë më herët në periudhën e menopauzës.

Gratë të cilat kanë sëmundjen e sheqerit të tipit 1, hyjnë më herët në periudhën e menopauzës, përafërsisht në moshën 46 vjeçe, ndërsa simptomat e perimenopauzës i ndiejnë që në moshën 40 dhe 44 vjeçe.

Është e njohur se menopauza e hershme rrit rrezikun nga sëmundja e zemrës dhe e venave të gjakut dhe, meqë edhe sëmundja e sheqerit është faktor rreziku për të njëjtat sëmundje, gratë që lëngojnë nga diabeti këshillohen që të kenë kujdes më të madh dhe preventivë më të mirë. /Telegrafi/