Home Modë & Estetikë Serum kundër rrudhave

Serum kundër rrudhave

Serum kundër rrudhaveMaska kundër rrudhave

-1 lugë magmë të gjelbër në pluhur

-1 lugë alga spirulinë në pluhur

-1 lugë mbeturina të mjaltit që është përdorur si ushqim për larvat

-2 lugë xhel aloe vera.

Përzieni të gjithë përbërësit, derisa nuk fitoni një masë të trashë dhe e vendosni në fytyrë, qafë dhe në dekolte. Pas njëzet minutave, maskën e shpëlani me ujë të vakët. Lëkura do të jetë e butë dhe thellë e ushqyer.

Serum kundër rrudhave

Vaji eterik i akes (lat. helichrysum arenarium) dhe vaji i arganit janë kombinimi më i mirë dhe më i thjeshtë për përgatitjen e serumit kundër rrudhave. Bima akes është treguar si vaji eterik më i miri për parandalimin e shfaqjes së rrudhave, qeskave, përderisa vaji i arganit thellë e ushqen lëkurën.

– 15 ml vaj argani

– 10 ml vaj trëndafili të egër

– 5 ml ulja sytha të grurit

– 5 kapi vaj eterik të akes.

Të gjithë përbërësit i përzieni, vajin e vendosni në enë prej xhami dhe për çdo ditë e përdorni në lëkurën e fytyrës, qafës, dekolte dhe në duar.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...