Home Shëndetësi Shëndeti mendor

Shëndeti mendor

Sytë tuaj zbulojnë shume gjera për ju, duke përfshirë edhe shëndetin mendor.

Mënyra me e re e diagnostifikimit te shume sëmundjeve neurologjike, siç është Alzheimeri, Parkinsonizmi etj mund te behet përmes numërimit te qelizave te syrit te cilat vdesin.

Këto sëmundje shkaktojnë vdekjen e neuroneve ne tru dhe pasi qe kjo është e vështirë për tu detektuar, fatkeqësisht këto sëmundje zbulohen ne faza kur përparojnë dukshëm.

Shkencëtarët thonë se ky zbulim shkencor edhe pse nuk është hulumtuar plotësisht, mund te kontribuoje dukshëm ne diagnostifikimin e sëmundjeve mendore ne te ardhmen.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...