Home Këshilla të ndryshme Shenja e anemisë si pasojë e mungesës së hekurit

Shenja e anemisë si pasojë e mungesës së hekurit

Njerëzit që kane mungese hekuri duhet te rrisin konsumin e mishit te kuq si dhe te melcive te vicit (te rritur ne menyre natyrale!) Kjo per arsye se hekuri i mishit eshte shume me i absorbueshem sesa ai i frutave dhe

Mungesa e hekurit është problemi shëndetësor më i zakonshëm dhe sipas World Health Organization më shumë se 30% e popullsisë së botës vuajnë nga anemia. Femrat, të porsalindurit, vegjetarianët, dhuruesit e gjakut janë më të rrezikuara ndaj kësaj sëmundje!

Është shumë e rëndësishme që gjithëkush të njohë shenjat paralajmëruese të anemisë, pasi përkeqësimi i saj mund të çojë në sëmundje zemre. Humbja e vazhdueshme e gjakut eshte shkaku kryesor i shfaqjes se anemise dhe marrja e ushqimit te pasur ne hekur mund te ndihmoje parandalimin dhe trajtimin e niveleve te ulta te hekurit ne gjak.

Urinë në ngjyrë të kuqe ose rozë

Vështirësi në frymëmarrje apo frymëmarrje të shkurtra

Dhimbje muskujsh, dobësi, lodhje

Mungesë përqëndrimi
Thonj të dobët që thyhen lehtë, thonj në formë luge


Prirje më e lartë për t’u prekur nga çfarëdolloj infeksioni

Ndjeshmëri shumë e lartë ndaj të ftohtit

Kapslleku

Ndjeshmëri shumë e lartë ndaj të ftohtit


Njerëzit që kane mungese hekuri duhet te rrisin konsumin e mishit te kuq si dhe te melcive te vicit (te rritur ne menyre natyrale!) Kjo per arsye se hekuri i mishit eshte shume me i absorbueshem sesa ai i frutave dhe
zarzavateve

KËSHILLA TË NGJASHME


TË TJERA

Tërhiqeni lëkurën e dorës, do të zbuloni diçka të madhe për shëndetin

Më shumë se gjysma e popullsisë në botë janë të prekur nga dehidratimi, që mund të shkaktojë probleme serioze për shëndetin. Në videon në vijim tregohet sesi mund të kuptoni nëse vuani nga dehidratimi ose jo. Tërhiqeni pjesën e sipërme të lëkurës në njërën dore dhe nëse ajo mblidhet duke krijuar shumë vija dhe shkon në vend me pak vonesë,...