Home Shëndetësi Shenjat paralajmëruese të sulmit në zemër

Shenjat paralajmëruese të sulmit në zemër

Shenjat paralajmëruese të sulmit në zemërSimptomat e një infarkti zakonisht shfaqen papritmas.

Fillimisht personi mund të ndihet i sëmurë dhe të duket i zbehtë. Më pas mund të ankohet për një dhimbje koke të papritur.

Mund të ketë mpirje në fytyrë apo gjymtyrë, veçanërisht poshtë njërës anë të trupit.

Mund të ndihet konfuz dhe të ketë probleme në të folur apo në të kuptuarin se çfarë është duke iu thënë.

Mund të ketë probleme të shikimit, vështirësi në ecje apo të mbajtjes së trupit në ekuilibër.

Ndonjëherë ndodh edhe humbja e vetëdijes, shkruan living.

Në varësi të pjesës që është e dëmtuar në atë pjesë të trurit, një person mund të humbasë një ose më shumë nga funksionet e mëposhtme:

-Aftësinë për të kryer lëvizje

-Të folurit

-Pjesën vizuale

-Koordinimin

-Ekuilibrin

-Kujtesën

-Perceptimin

Shenjat paralajmëruese.

-Dobësi e papritur ose mpirje krahu, fytyre dhe këmbe në njërën anë të trupit

-Vështirësi në të folur

-Turbullim apo humbje të shikimit;

-Marramendje të pashpjegueshme, sidomos kur shoqërohet me ndonjë nga shenjat e mësipërme

-Dizekujlibër ose rënie e papritur

-Dhimbje koke (zakonisht e rëndë dhe e papritur)

-Konfuzion

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...