Home Këshilla të ndryshme Shenjat që tregojnë se keni pësuar sulm në tru

Shenjat që tregojnë se keni pësuar sulm në tru

Sulmi në tru është shkaktari i pestë i vdekjes në botë. Dëmtimi i trurit nga goditja mund të zvogëlohet ndjeshëm nëse trajtohet në kohë, por shërimi dukshëm bëhet më i vështirë për njerëzit që shenjat e sulmit në tru i zëvendësojnë me probleme të tjera shëndetësore, transmeton KosovaPress.

Gjatë çdo sulmi truri humb rreth 1.9 milion qeliza. Çdo orë gjatë një goditje që nuk trajtohet, truri juaj do të plaket për tre vjet e gjysmë. Shanset e dëmtimit të përhershëm të të folurit, humbja e kujtesës dhe ndryshimi i sjelljes janë në rritje kur trajtimi shtyhet ose sulmi zgjat shumë.

Ekzistojnë dy lloj sulmesh: goditja ishemike në tru, e shkaktuar nga mungesa e rrjedhjes së gjakut të shkaktuar nga bllokimi dhe sulmi i shkaktuar nga gjakderdhja e një ene të dëmtuar që shkakton rrjedhje të gjakut në tru.

Simptomat e të dyjave mund të jenë sulme të njëjta dhe është shumë e rëndësishme që menjëherë të telefononi një ambulancë nëse vëreni ndonjë nga problemet e mëposhtme shëndetësore:

Shihni dyfish dhe për këtë fajësoni lodhjen

Keni dridhje duarsh dhe ju mendoni se është ngërç

Fajësoni barnat për vështirësi në të folur

Për humbjen e ekuilibrit fajësoni alkoolin

Keni vështirësi të kujtoni fjalët

Për dhimbje të kokës fajësoni migrenën.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Çka është më e shëndetshme? Të pish lëngun e frutit, apo ta hash atë?

Lëngu i portokallit tingëllon si alternativë e mençur dhe e shëndetshme për ta nisur ditën. Megjithatë ajo gotë me lëngun e artë mund të mos jetë aq e shëndetshme, pavarësisht pranisë së vitaminave dhe mineraleve. Studimet kanë treguar se gjysëm gote me lëng 100% frutash rrit me 16 përqind rrezikun e diabetit të tipit 2. Sipas ekspertëve konsumi i frutave...