Home Këshilla për Prindër Sheqeri lehtëson dhimbjen e bebeve të porsalindura

Sheqeri lehtëson dhimbjen e bebeve të porsalindura

Një studim i ri tregon se dhënia e një sasie të vogël të sheqerit ndihmon në lehtësimin e dhimbjes te të porsalindurit gjatë dhënies së injeksioneve.

Shkencëtarët kanadezë, australianë dhe brazilianë, kanë analizuar rezultatet e 14 studimeve, të cilat kishin të bëjnë me efektin analgjetik të sakarozit, glukozës dhe ujit te të porsalindurit, gjatë marrjes së injeksioneve.

Rezultatet e botuara në revistën Archives of Disease in Childhood, kanë treguar se sasia e vogël e sheqerit ndihmon në lehtësimin e dhimbjes te të porsalindurit, ndërmjet 1 dhe 12 muaj.

Ndërsa është vërejtur se edhe sakarozi edhe glukoza kishin shkurtuar kohën e qarjes së foshnjës për 12 sekonda.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ilaçi i lashtë i gjyshes që shëron gjithçka

Sot do t’jua tregojmë recetën e një ilaçi tradicional gjerman i cili është përdorur për trajtimin e shumë sëmundjeve të ndryshme. Ky ilaç i përket mjekësisë alternative, ndërkaq thuhet se i trajton infeksionet, lodhjen, gripat, kolesterolin, arterosklerozën, etj. Gjithashtu është tejet fitimprurës për rastet e gurëve në veshka. Ilaçi fantastik natyral është i suksesshëm edhe në pastrimin e toksinave nga trupi dhe...