Home Shëndetësi Shërbimet e ORL-së në Spitalin Amerikan të standardizuara po aq sa ato...

Shërbimet e ORL-së në Spitalin Amerikan të standardizuara po aq sa ato evropiane

Shërbimet e ORL-së në Spitalin Amerikan të standardizuara po aq sa ato evropianeDepartamenti i Otorinolaringologjisë (ORL) në Spitalin Amerikan është ndër departamente më të rëndësishme dhe me një funksion shumë të gjerë të shërbimeve të ORL-së, shërbime këto të cilat janë të standardizuara po aq profesionalisht sa edhe në vendet e zhvilluara evropiane.

Në shërbimin e ORL-së në Spitalin Amerikan e gjithë puna e kryhet në sajë të një teknologjie të avancuar duke u mbështetur në standarde të larta etike, mjekësore dhe akademike.

Pacientëve që aplikojnë në shërbimin e ORL-së u ofrohet shërbimi i poliklinikës dhe ai i shtrimit (in-patient). Mikroskopia dhe teknologjia e sistemeve endovizuale përdoren për ekzaminimin e pacientëve që vijnë në poliklinikë.

Dr.Muzaffer Balaban- Otorinolaringolog në Spitalin Amerikan, thotë se pacientët ndihen shumë të kënaqur me gjithë shërbimet e marra në Departamentin e ORL-së, këtu padyshim që ndikon edhe profesionalizmi mjekësor dhe teknologjia e fundit të cilën Spitali Amerikan e posedon për këtë departament. Dr. Balaban thekson që qëllimi i tij është që të jap diagnozën e saktë dhe të jetë shumë precizë në terapinë e duhur që pacientët të ndahen të kënaqur me shërbimet e ofruara.

“Në klinikën tonë përdorët teknologjia e fundit të cilën e praktikojmë edhe gjatë ekzaminimit dhe operacioneve tona. Ne bëjmë shumë operacione rreth ORL-së por principi ynë është që të mos bëhet asnjë operacion i panevojshëm” , thotë Dr.Muzaffer Balaban udhëheqës i Departamentit të ORL-së në Spitalin Amerikan.

Në klinikën e ORL-së të Spitalit Amerikan bëhen këto operacione për fëmijët dhe të rriturit.

Operacionet funksionale të hundës

Devijim i septit te hundës

Mishi hundës

Operacionet endosopike të hundës

Sinuset kronike

Polipet e hundës

Septoplastika endoskopike

Konkaplastia endoskopike

Operacionet endoskopike të qeses së lotit

Operacioni i bajames dhe bajames së tretë

Kirurgjia endoskopike e veshit

Vendosja e tubit në vesh

Mikrokirurgjia e veshit:

Operacioni i riparimit të timpanit të veshit

Operacioni i infeksionit kronik të veshit

Otoskleroza

Operacioni i gjëndrës pështymore

Operacioni i tumorit të lëkurës në fytyrë dhe qafë

Operacioni i cistës në qafë

Operacioni i gjëndrës lenfatike në kokë dhe qafë

Kirurgjia e apnes së gjumit

Operacionet e tumorit të buzës dhe gjuhës

Kirurgjia e telit të zërit

Problemet më të shpeshta që paraqitën tek fëmijët janë infeksioni i bajameve, gërhitja dhe apnet e gjumit, infeksionet e veshit kurse tek të rriturit është mbyllja hundës, infeksionet e hundës dhe dhimbjet e kokës në bazë të tyre.

“Në Spitalin Amerikan tek fëmijët më së shpeshti kryhen këto operacione: Heqja e bajameve dhe bajames së tretë dhe vendosja e tubit në vesh kurse tek të rriturit: Devijimi i septit të hundës, polipet dhe sinuset” , thotë në fund Dr.Muzaffer Balaban.

Spitali Amerikan është lider i shëndetësisë në vend dhe më gjerë.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ja pse nuk duhet të hani banane me stomakun bosh

Shpesh në mëngjes që të mos dalim me stomakun bosh nga shtëpia, marrim një banane, që na tingëllon si opsioni i përsosur. Është e shëndetshme, ushqyese dhe do të japë energji, që për mëngjes është shumë e nevojshme. Mirëpo, sipas nutricionistëve, çuditërisht, banania është një nga ushqimet më të këqija për t’u konsumuar për vaktin e mëngjesit. Pavarësisht se përmbajnë kalium,...