Home Këshilla të ndryshme Shërimi i xhelozisë

Shërimi i xhelozisë

Shërimi i xhelozisëEshtë me të vertet nje semundje: xhelozia, na ben te pazot te jetojme nje lidhje ne qetesi, dhe shume shpesh eshte shkak per ndarje.

Por si tja bejme qe ta mbajme nen kontrolle? Dueht ta nisim nga nje premtim te rendesishem: Problemi ne kete rast fillon me ne dhe jo me partenerin. Nje xhelozi obsesive jua ben jeten te pa mundur edhe me te “shenjteve” meshkuj.

Ne fakt shume shpesh xhelozia eshte totalisht e pa motivuar, nuk vjen nga njefakte ne vecanti apo nga nje situat pak te qarte.

Ta mbajme mendjen te zene eshte hapi i pare: nese nuk keni gje  per te bere gjithe diten eshte e thjeshte qe mendimet te kthehen gjithemone ne te njejten pike: ku do jete? me ke? cfare eshte duke bere?

Dilni me miket tuaja, shkoni ne palester, beni cfaredo lloj gjeje qe te hiqni mendjen. Eshte gabim te kerkoni konfimime te vazhdueshme nga parteneri: lidhja nuk mund te bazohet ne nje pyetor te vazhdueshem! Dhe nese nuk ja dilni dot kerkoni ndihmen e nje psikologu: mos i nenvleresoni disa shenja, mundt te behet nje mankth i veretet.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...