Shija e gjashte yndyra

Shkencetaret australiane kane zbuluar nje shije te gjashte, ate te yndyres. Zbulimi i ka hapur rrugen ushqimeve antiobezitet, e thene ndryshe ushqimeve qe mashtrojne organizmin duke dhene ndjenjen se kane kenaqur deshiren per yndyre.

Dihej se qeniet njerezore dallojne 5 shije themelore: te emblen, te kripuren, te tharten, te hidhuren dhe shijen e ushqimeve te pasura me proteina.

Per kerkuesit qeniet njerezore identifikojne shijen e yndyres nga perberja kimike, jo nga llogjika./tch/