Home Këshilla të ndryshme Shkaku pse rriten qimet në veshë, kërthizë dhe gjoks

Shkaku pse rriten qimet në veshë, kërthizë dhe gjoks

Vendet më të zakonshme ku mund të dalin qimet janë: zona e veshit, mjekrës dhe zona e kërthizës.

Kur bëhet fjalë për thithat e gjoksit, qimet në përgjithësi dalin në anë të djathtë, jashtë areolës suaj.

Tek veshët, mund të paraqiten fije qimesh përreth brendësisë së veshit. Në kërthizë, mund të gjeni disa qime aty ­këtu.

Por pse ndodh kjo?
Kjo ndodh për shkak të luhatjeve hormonale, siç është shtatzënia ose menopauza. Disa medikamente të caktuara mund të nxisin gjithashtu rritjen e tepërt të qimeve, të tilla si testosteroni, danazol, steroide anabolike, glukokortikoide, ciklosporin, minoksidil dhe fenytoin.

 

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...