Home Shëndetësi Shkencëtarët: Fund mbushjes së dhëmbëve, tashmë Keep32 bënë mrekullira!

Shkencëtarët: Fund mbushjes së dhëmbëve, tashmë Keep32 bënë mrekullira!

Po është mëse e vërtet!
Tashmë nuk do jetë e nevojshme të mbushim dhëmbët me metodën tradicionale, ashtu siç dhe ishim mësuar deri më sot!

Një ekip shkencëtarësh nga Universitet e Yale dhe Santiago në Amerikë… krijuan një substancë kimike të re e cila premton të “vrasë” bakteret që dëmtojnë dhe shkaktojnë zgavra në dhëmbët
tona.

Dhe e gjitha kjo, vetëm për 60 sekonda!
Substanca “mrekulli” quhet Keep 32 -emër i dalë nga numri i dhëmbëve që ne kemi dhe duke përdorur këtë substancë nuk kemi për t’i humbur kurrë!- dhe shkatërron mikrobin streptococcus mutans, i cili shkakton prishjen e dhëmbëve, ndërsa për orë të tëra ndalon krijimin e baktereve të tjera.

Kjo substancë mund të vendoset në pastën e dhëmbëve, në disifiktues goje, në çamçakëz deri dhe në disa çokollata! Pas mbyllje të një cikli studimesh dhe testimesh 7-vjeçare, specialistët tashmë do e praktikojnë atë në klinika dentare për njeriun. Sipas hulumtuesve, provat do të zgjasin nga 14 deri në 18 muaj dhe në vijim është e mundur ta shikojmë këtë produkt të “shenjtë” me gjithë asortimente e tjera të tregut, që nga pasta e dhëmbëve Colgate deri dhe tek çokollata Hershey!

I vetmi shqetësim është se ky “ilaç” i ri është një lloj antibiotiku, pasi arrin të vrasë bakteret. Kështu, problemi që lind me antibiotikët është se nuk janë 100% rezultativë (sigurisht që asnjë lloj ilaçi nuk është 100% rezulatativë) bakteret krijojnë imunitet, si rezultat ndikimi i ilaçit me kalimin e kohës, sa vjen e do të dobësohet, deri në momentin kur bakteret do të kenë fituar imunitet të plotë ndaj këtij antibiotiku dhe kështu ai do të ndali së qeni rezultativë.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...