Shkencëtarët tregojnë sa herë duhet t’i pastroni peshqirët

3Peshqirët normalisht janë një pjesë kyçe e higjienës sonë, por sipas një eksperti, ata mund të shkaktojnë më shumë dëm sesa dobi.

Peshqirët mund të veprojnë si ‘parajsë për bakteret’, lëkurën e vdekur, urinën dhe shumë mikrobe të cilat qëndrojnë në banjon tuaj.

Këto mikrobe, shumica prej të cilave vijnë nga tualeti juaj, shumohen në peshqirin tuaj, transmeton Gazeta Express.

Eksperti i higjienës, Profesori Philip Tierno ju këshillon që t’i lani peshqirët pas tri larjeve, për të evituar çdo infeksion nga mikrobet e banjos.