Home Ushqim Shkencëtarët:Ushqimi i ngrirë qëndron i freskët

Shkencëtarët:Ushqimi i ngrirë qëndron i freskët

Shkencëtarët:Ushqimi i ngrirë qëndron i freskët Shkencëtarët në bashkëpunim me industrinë ushqimore vazhdimisht janë duke studiuar kombinime të ndryshme të aditivëve të cilët do t’i ndihmojnë edhe ushqimit që qëndron i ngrirë një kohë të gjatë të ruajë kualitetin dhe pamjen fillestare.

Shkencëtarët amerikanë kanë identifikuar disa përbërës të cilët ruajnë shijen, aromën, ngjyrën, pamjen dhe vlerat ushqyese të produkteve të ngrira, si dhe pengojnë prishjen për shkak të lëkundjeve të temperaturës (gjatë lëvizjes prodhues-shitës-konsumator).

Përbërësit e studiuar pengojnë humbjen e lagështisë, krijimin e kristaleve të ujit në sipërfaqe dhe në brendi të produktit dhe de-emulgimin, ndërsa përbëhen prej kombinimeve të amidonit, emulgatorëve dhe produkteve që shkaktojnë mpiksje.

Ushqimi i ngrirë është po aq i shëndetshëm, sa edhe ai i freskët.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...